Fyrefly + HeatGeek

HeatGeek drivs av två engelsmän och är ett företag som installerar värmepumpar och liknande. De är relativt nystart och kände att de ville ha en hemsida där de kan publicera artiklar och recensioner för värmepumpar och element.

Besök deras hemsida på HeatGeek.com

Vår utmaning.

Helt ny hemsida från grunden.

För att skapa trovärdighet är det viktigt att få hemsidan att först se professionell ut, men också opartisk. Hemsidan är främst för folk som söker information kring allt från värmepumpar till element. Fokus här ligger på artiklarna. Paketet paketeras i ett snyggt och modernt omslag med mjukare design.

Resultatet.

Landningssidan.

Då de inte publicerat något material på hemsidan ännu så ligger det endast påhittade inlägg. Men de ger en bild av hur designen är uppbyggd. Det första besökaren möts av är de senaste nyheterna (Featured news). Vi valde att lägga 6st utan någon inledande text. Gäller att ha en tydlig rubrik för att locka besökaren. 

Därefter en CTA (Call To Action) med en utvald artikel som HeatGeek själva väljer och kan byta ut beroende på ändamål. 

Efter detta avsnitt presenteras de tre kategorierna med 6st artiklar i varje. Kategorinamnen fungerar som en knapp och vid tryck kommer besökaren till den specifika kategorin. Enkelt, tydligt och effektivt.

Hur ett inlägg ser ut.

Headern från första sidan byts ut till en diskret vit bakgrund med en parallax effekt i sig. Här hamnar även titeln och metatexten för inlägget. 

Sidobaren till höger visar ett sökfält, information om HeatGeek, kategorierna och de senaste posterna. Allt för att läsaren enkelt ska kunna navigera sig från inlägget om så önskas.

Längst ner finns ett kommentarsfält och det är också möjligt att dela inlägget på sociala medier för extra spridning. 

Om HeatGeek sidan.

Sidan som visar information kring företaget är diskret och liten. Som nämnts tidigare handlar denna hemsidan främst om artiklarna.

En CTA ligger i mitten som leder till ett kontaktformulär om man vill höra av sig till HeatGeek.

Feature News är även inlagd på den nedre delen av sidan för att få besökaren att snabbt och enkelt kunna navigera sig till de senaste inläggen. Här valde vi att endast visa de 3 senaste för att hålla en något låg profil. 

 

Prenumerera!

Ta del av vårt nyhetsbrev och få notiser när nytt material blir tillgängligt